4. LETNJA DŽEZ AKADEMIJA NOVI SAD – DORTMUND

04/06/2014

Program Letnje jazz akademije

Plakat 50x70-page-001

Počela četvrta Letnja džez akademija Novi Sad – Dortmund

 

Više od pedeset polaznika četvrte Letnje džez akademije Novi Sad – Dortmund, zajedno sa svojim mentorima i organizatorima, okupilo se u ponedeljak u Kulturnom centru Novog Sada. Muzička redakcija ove ustanove pripremila je desetodnevni ovogodišnji program Letnje džez akademije, Novi Sad – Dortmund, a da će sve biti u duhu džeza i dobrog raspoloženja videlo se još prvog dana u sali Tribine mladih.

Iako su prethodni dan doputovali iz Dortmunda, uveče gledali finale Svetskog prvenstva u fudbalu, a slavili pobedu gotovo do jutra, Uve Plat, saksofonista i profesor na džez akademiji „Glen Bušman” iz Dortmunda, koji i ove godine vodi akademiju, zajedno sa saradnicima i polaznicima, s puno elana je prionuo na početak rada.

Profesore-mentore i polaznike 4. Letnje džez akademije pozdravila je Vesna Kaćanski, urednica muzičke redakcije Kulturnog centra Novog Sada koja ih je podsetila da ovako vredan projekat ne bi mogao biti realizovan bez pomoći dva grada – Novog Sada i Dortmunda, koji pružaju punu podršku.

„Od početka projekta postoji kontinuirana razmena džez muzičara iz Dortmunda i Novog Sada, a tako je i ove godine. Veoma je važno da se upravo ta razmena nastavi i u narednim godinama jer je Letnja džez akademija jedan od onih projekata koji će pomoći Novom Sadu pri kandidaturi za Evropsku prestonicu kulture za 2021. godinu. Projekti kao što je ovaj, između ostalih, u svojoj osnovi imaju sve ono što je prioritetno u razvoju evropske kulture danas, naglasila je Vesna Kaćanski.

Po njenim rečima, iz godine u godinu, zahvaljujući Letnjoj džez akademiji učvršćuju se i proširuju odnosi dva grada – Dortmunda i Novog Sada, a pored međunarodne saradnje, KCNS učvršćuje saradnju i na lokalnom nivou sarađujući na ovom projektu i sa Muzičkom školom „Isidor Bajić”. Zahvaljujući podršci gradova Novog Sada i Dortmunda, učešće u radu ove akademije, KCNS organizuje bez novčane nadoknade polaznika.

 

Pored Uve Plata, ove godine na Akademiji predaju trombonist Rafael Klem, trubač Klaus Hajman, gitarista Vanja Kevrešan, basista Igor Molnar, bubnjar Miroslav Karlović i klavirista Aleksandar Dujin.

Vesna Kacanski pozdravlja polaznike

Mentori pred polaznicima Letnje jazz akademije

Mentori biraju polaznike za rad u grupama

Letnji jazz na Tribini mladih

Jazz dogovori

Igor Molnar sa polaznicima akademije

 

Komentari

Milos Milos

Da li mozete prijavu da stavite u word formatu?

Sara Sara

Moj brat ima 10 godina (u oktobru puni 11) i svira saksofon od septembra 2013. godine. Da li je moguće da se prijavi za radionicu?

KCNS KCNS

Postavljen je "fillable" PDF dokument. Skinite ga na računar, otvorite i onda možete da ga popunite.

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja