1. FESTIVAL DEČIJEG I OMLADINSKOG ANIMIRANOG FILMA „MM FEST“

26/11/2020

Projekcije u Kulturnom centru Novog Sada 26. decembra 2020. u 11 sati

 

Festival je izrastao iz rusko-srpskog projekta „Multimost“, pokrenutog 2016. godine sa ciljem da putem kreativnog stvaralaštva i izrade animiranih filmova poveže decu i mlade iz različitih zemalja i sa različitih kontinenata.

Od ove godine projekat prerasta u festival dečijeg i omladinskog animiranog filma, ali i  animiranog filma namenjenog deci i mladima.

Na raspisani konkurs festivala pristiglo je 1060 filmova iz 83 zemlje, od kojih je selekciona komisija u zvaničnu selekciju festivala uvrstila 110 filmova. Raovi su podeljeni u 4 kategorije: stvaralaštvo dece, stvaralaštvo mladih, studentski filmovi i filmovi namenjeni deci i mladima.

Organizatori su veoma zadovoljni kvalitetom pristiglih radova, koje će oceniti međunarodni stručni žiri u sastavu: Sergej Strusovski (Rusija), Rafaela Tranielo (Italija) i Narcisa Darijević (Srbija).

Biće dodeljene I, II i III nagrada u svakoj kategoriji i dva Gran prija.

Pored osnovnih, biće dodeljene i 3 specijalne nagrade: Nagrada za najbolji ekološki film, koju dodeljuje Pokret gorana Vojvodine; Nagrada za najbolji film sa hrišćanskom porukom, koju dodeljuje Kancelarija za veronauku Eparhije sremske i Nagrada za najbolji film koji neguje tradicionalne vrednosti. Nagrade će biti objavljene na zatvaranju festivala, 23. novembra.

Projekcije će se održavati svakoga dana tokom trajanja festivala u 17.00 u Velikoj sali KCNS.

Festival ima bogat prateći program. Biće održano nekoliko radionica animacije namenjenih deci i mladima, stručno-naučni skup na temu „Film i animacija  sistemu obrazovanja“, izložba ilustracija Marica Kicšić, ovogodišnje dobitnice nagrade „Neven“ za svoje stvaralaštvo. O svim događajima se može informisti na sajtu festivala mmfest.rs

Pošto je zbog antipandemijskih mera predostrožnosti broj mesta na svim festivalskim događajima ograničen, molimo sve zainteresovane da se prijave za učestvovanje na adresu  [email protected]

Pored KCNS, događaji će se realizovati u KS „Svilara“, Ekološkom centru „Radulovački“ u Sremskim Karlovcima, kao i preko sajta festivala.

Organizator festivala je Studio za dečiju i omladinsku animaciju DOM iz Sremskih Karlovaca, uz partnersku saradnju sa KCNS i KS „Svilara“.

Projekat su podržali Gradska uprava za kulturu Novog Sada i Opštinska uprava Sremskih Karlovaca.

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja