Tribina „Geopolitika Balkana na početku multipolarizma“

14/03/2016

U klubu ,,Tribina mladih“ Kulturnog centra Novog Sada, u petak, 18. marta, u 17.30 časovadr Dragan Petrović će održati predavanje pod nazivom „Geopolitika Balkana na početku multipolarizma“.

Kao viši naučni saradnik Instituta za međunarodnu politiku i privredu, u Beogradu, dvostruki doktor nauka i autor više od trideset naučnih monografija, pretežno iz oblasti međunarodnih odnosa, dr Dragan Petrović će izložiti glavne pravce svetskih kretanja u ekonomskoj i političkoj ravni poslednjih godina, sa analizom promena i uticaja koje bi na Balkan mogle imati.

Dragan Petrović je rođen 1964. godine u Beogradu. Diplomirao je na četiri fakulteta u okviru državnog univerziteta u Beogradu, na kojima je prethodno paralelno studirao i to: na Ekonomskom (1999), na Sociologiji (2000), na Istoriji (2000) i na Političkim naukama (2002). Završio je postdiplomske studije na Geografskom fakultetu u Beogradu, na odseku Ekonomska geografija i odbranio magistarsku tezu ,,Razvoj i razmeštaj industrije Beograda u 19. veku i 20. veku“ 2003. godine. Završio je postdiplomske studije na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, odsek Međunarodni odnosi i odbranio je magistarske tezu ,,Francusko – jugoslovenski odnosi u vreme Alžirskog rata 1952-1964.“ 2008. godine. Doktorirao je na Prirodno- matematičkom fakultetu u Novom Sadu, oblast Politička geografija 2007. godine sa temom disertacije ,,Rusija na početku 21 veka – geopolitička analiza“ i na Filozofskom fakultetu, na katedri za istoriju, sa temom „Jugoslovenska politička javnost i SSSR 1922-1941“ . Stalno je zaposlen u Institutu za međunarodnu politiku i privredu u Beogradu.

Komentari

Dragan Petrović Dragan Petrović

Hvala organizatoru na svemu, dakle KC NS, posebno g. Panaotoviću. Uzgred što se tiče biografije doktorirao sam još jednom prošle 2015 upravo na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, Istorija, "Jugoslovenska politička javnost i SSSR 1922-1941". Srdačno

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja