Tribina „Čitanje grada: potencijal književnosti u kulturnom turizmu“

01/04/2017

Tribina „Čitanje grada: potencijal književnosti u kulturnom turizmu“ koju organizuje udruženje Neokulturna inicijativa van okvira-NIVO , biće održana u sredu 5. aprila u 18 časova, u Klubu „Tribina mladih“ Kulturnog centra Novog Sada.

Gosti tribine biće  Danilo Kabić-bibliotekar Gradske biblioteke u Novom Sadu, Franja Petrinović-književnik i kritičar, Jelena Anđelovska-književnica i aktiviskinja i Ivana Volić-docent na Fakultetu za sport i turizam, oblast kulturnog turizma.

Tribina ima za cilj da pokrene dijalog o neiskorišćenom potencijalu književnog nasleđa Novog Sada u okviru kulturnog turizma, o odnosu građana prema književnosti i kulturi, kao i da informiše građane o projektu BOOK-MARK i skrene pažnju na aktuelna književna dešavanja.

Takođe, razgovaraćemo o načinima upoznavanja jednog grada i o tome šta zapravo čini kulturni identitet jednog prostora. Razmotrićemo kako se grad manifestuje u književnosti i kako nas oblikuje.

Projekat BOOK-MARK podrazumeva izradu jedinstvenog književnog turističkog vodiča kroz Novi Sad. Jedan je od deset pobedničkih projekata programa SUPERSTE.

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja