event_note Tribine
23.10.2013 access_time 20 sati

Studentska tribina “Otići ili ostati u Srbiji?”

location_on Tribina mladih
event_note Tribine
23.10.2013 access_time 20 sati

Studentska tribina “Otići ili ostati u Srbiji?”

location_on Tribina mladih

 Tribina MladihTRIBINA MLADIH – STUDENTSKE TRIBINE
 
Kulturni centar Novog Sada je nastao iz Omladinske katedre koja je osnovana 21. oktobra 1954. godine i koja je ubrzo zbog pretežno studentske publike nazvana Tribina mladih.  Sledeće (2014.) godine, Kulturni centar Novog Sada slavi 60 godina svog postojanja i kako studenti od samog početka predstavljaju jedan od temelja ove ustanove, mi želimo da otvorimo prostor za njih da budu ne samo publika nego i aktivni učesnici u stvaranju svog programa.
Zbog toga, pokrenuta je tribina pod nazivom “Tribina mladih” koja pruža studentima mogućnost da predlažu teme i govornike za koje su najviše zainteresovani i potom da se organizuje debata u kojoj bi svoje mišljenje izrazili i studenti svih fakulteta. Ovo se ostvaruje kroz saradnju sa troje studenata-volontera i svim studentskim organizacijama Novog Sada koji takođe učestvuju u organizovanju i koji će za svaku tribinu predlagati po jednog govornika čime ćemo dobiti učešće svih fakulteta.
23. oktobra je prva tribina sa naslovom „Otići ili ostati u Srbiji“ i pozvani učesnici su Jovana Ružičić, koja se vratila iz Amerika i koja je pozvana pre svega kao osnivač grupe „Repats“ odnosno „Povratnici“, i Boris Malagurski, veoma uspešan mladi režiser koji se iz Kanade vratio u Srbiju kako bi ovde, kao i g-đa Ružičić, pokušao da promeni stvari i da se izbori za bolji život svih.  

Sa velikim zadovljstvom predstavljamo našeg sledećeg govornika, naše prve Tribine mladih.
Poznat ne samo u Srbiji i Balkanu, već i u svim svetskim medijima i okvirima, Boris Malagurski. . Boris je filmski režiser, scenarista, producent i montažer. 2005. godine odlazi u daleku Kanadu gde snima film, upravo sličan temi prve Tribine mladih „Otići ili ostati u Srbiji“, sa nazivom filma -The Canada Project-.
Borisa svi najverovatnije prepoznaju, kao autora filma „The Weight Of Chains“ (Težina lanaca) iz 2010. godine. Srpske novine „Politika“ su ga prozvale „srpskim Majklom Murom“, što su ponovile i dnevne novine „Pres”. Film je izabran za jedan od 6 najboljih na Beldoks festivalu dokumentarnog filma. Nakon nekoliko projekata i filmova koje je napravio u inostranstvu, vraća se u Srbiju kako bi podelio svoje znanje i bogato iskustvo sa drugima. Tu je da odgovori na sva vaša pitanja i da korisne savete.
Prva Tribina mladih održava se 23.oktobra u 20h na drugom spratu Kulturnog centra u Novom Sadu.
Zadovoljstvo nam je da vam predstavimo našu prvu govornicu za našu prvu Tribinu mladih,
Jovanu Ružičić. 1998. sa svojih osamnaest godina, odlučuje da četvrtu godinu gimnazije završi van Srbije. Međutim, u inostranstvu ostaje mnogo duže nego što je planirala. Svoje diplome iz psihologije, novinarstva i odnosa sa javnošću donosi iz SAD-a. Nakon jedanaest godina školovanja i rada u inostranstvu, ona se vraća u Srbiju gde ostvaruje ideje od kojih nikad ne odustaje.
Vrlo je rada da sa vama podeli svoje bogato iskustvo koje stoji iza nje, odgovori na sva vaša pitanja i da korisne savete.
Prva Tribina mladih održava se 23.oktobra u 20h na drugom spratu Kulturnog centra u Novom Sadu.

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja