event_note Izložba
30.11.2020 - 14.12.2020 access_time 17:00

Samostalna izložba crteža Danice Tešić I’m not there od 30. novembra u Likovnom salonu

location_on Likovni salon KCNS
event_note Izložba
30.11.2020 - 14.12.2020 access_time 17:00

Samostalna izložba crteža Danice Tešić I’m not there od 30. novembra u Likovnom salonu

location_on Likovni salon KCNS

Samostalna izložba crteža I’m not there Danice Tešić biće otvorena u ponedeljak 30. novembra u 17 časova u Likovnom salonu Kulturnog centra Novog Sada i uz propisane mere zaštite moći će da se  pogleda do 14. decembra.

 

„Lakše je razvaliti gvozdene okove nego venac cveća.” (Opat Konstan; Bela Hamvaš)

Postoji žudnja tamnog bića za svetlošću. Postoji žudnja zemlje za dušom. Postoji jedan čitav svet nama nevidljiv koji se uporedo dešava sa ovim našim poznatim, uobičajenim, svakodnevnim. A kada u jednom trenu i postane vidljiv, samo nestane. Šta je to što nas udaljava od njega, što ga čini nedostižnim iako je tu, sada i ovde.
Ovom serijom radova uokvirenih nazivom I’m not there autorka traga za odgovorima koji se tiču naše prisutnosti odnosno odsutnosti, u trenutku, životu; samim tim, koliko uspevamo da koristimo ovo vreme koje imamo i na koji način. Sav onaj živi svet oko nas, izuzev samog čoveka, u ovim radovima predstavlja paradigmu za život onakav kakav treba da bude, u svim svojim neobjašnjivim divotama. Prisustvo alijenacije stvara gubitak snage. Ono što bi trebalo da se nameće kao primarna potreba jeste potraga za sigurnim mestom i borba sa neprirodnim.
U svetu likovnog stvaralaštva autorka ostaje pri traganju i istraživanju na polju crteža kao jednom od najživljih medija, dajući mu grafičku notu i utiskujući u njega obris dokumenta koji nastavlja svoj život i nakon bezbroj smrti.
Ovim radovima umetnica želi da pozove na rekonstrukciju svesti, prisutnosti i na potragu za istinskim vrednostima.

 

 

 

Danica Tešić , rođena 1987. godine u Beogradu. Diplomirala na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu 2012. godine, na Odseku za zidno slikarstvo, u klasi docenta Nikole Božovića. Član ULUS-a i ULUPUDS-a. U statusu samostalnog umetnika.

Samostalne izložbe:

• 2019. After time, galerija „Stepenište”, Beograd
• 2019. Zona tišine, galerija SKC, Novi Beograd
• 2018. Linija preseka, galerija kuće Vojnovića, Inđija
• 2015. Jedan dan/jedna slika/jedna reč, galerija SULUJ, Beograd

 

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja