event_note Pozorišna predstava
17.05.2013 access_time 20 sati

Prva repriza pozorišne predstave „Monolog“

location_on Velika sala
event_note Pozorišna predstava
17.05.2013 access_time 20 sati

Prva repriza pozorišne predstave „Monolog“

location_on Velika sala

*Karte po ceni od 300 dinara po osobi mogu da se kupe svaki dan na biletarnici KCNS (Katolička porta 5) od 18,30 do 21 čas*

 

MONOLOG.

Monolog jednog muškarca koji se odluĉio da napravi neobiĉan korak i javno iznese sve što je osećao, doživeo u vezi sa osobom u koju je zaljubljen.

On govori o stvarima koje retko i sebi priznajemo, a na društvenom nivou nailazimo na njihovo potiskivanje.

Neprestana unutrašnja borba između onog što osećamo i onog što možemo da pokažemo bez gubitka pozicije/obaveze koju nam društvo nameće otvara pitanje žrtvovanja: dokle smo spremni da se žrtvujemo kako radi oĉuvanja društvenog poretka i koje su posledice tog žrtvovanja sopstvenog ja.

On prolazi kroz razne faze: osećanja poraženosti, osećanja gubitka, usamljenosti i osećanja potpune ispunjenosti, a sve vreme se obraća ženi, koja nije više s njim, koja možda nikad nije ni bila sa njim, koju predstavlja kao savršenu. Ali u procesu suoĉavanja sa sobom i sa svojim željama i odnosom prema toj ženi, to predstavljanje sve više postaje razgolićeno.

Slika, koja se lažno stvara i deluje kao da je istinita (pa ĉak istinitija i od same stvarnosti) tera nas da se uvek postavimo u položaj koji je inferioran u odnosu na savršenstvo prezentovane slike.

Da li je uopšte moguće danas, kad se kroz slike pornografisao svaki aspekt međuljudskih odnosa, biti intiman, imati neuniformisana osećanja?

U ovoj predstavi će slika postati stvarnost koja omogućava komunikaciju ali i razdvojenost, koja je nepremostiva…

 

 Foto: Ana Jovičić

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=SGjwVIhlBbU[/youtube]

 

 

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja