event_note Edicija knjige
20.05.2022 access_time

Nokat i meso

Edicija knjige : Edicija Anagram
Cena: 400
event_note Edicija knjige
20.05.2022 access_time

Nokat i meso

Edicija knjige : Edicija Anagram
Cena: 400

„Četvrta zbirka kratkih priča Dejana Vukićevića Nokat i meso pruža ključ za razumevanje opusa ovog autora. Naime, čitalac njegovih proznih ostvarenja trebalo bi da postupa poput junakinje priče ‘Pešački prelaz’, koja frekventno premotava (iznova pregleda) očeve snimke i u njima pažljivo zapaža i povezuje detalje. Četiri knjige kratkih priča i dva romana Dejana Vukićevića ukazuju se, dakle, kao intimno traganje za izgubljenim vremenom, pri čemu sva ova dela opst(ojav)aju na granici stvarnosti i fikcije. Autofikcija, nazvana još i ‘lični roman’, svog predstavnika u srpskoj književnosti, kao što je pomenuto, (za)dobija upravo u Dejanu Vukićeviću.“
(iz pogovora Milice Ćuković)

Dejan Vukićević (1965, Kraljevo), diplomirao je svetsku književnost, magistrirao i doktorirao bibliotekarstvo i informatiku na Filološkom fakultetu u Beogradu.
Objavio knjige priča: Korota (1998), Aleja bizarnih kipova (2002) i Omama (2007), kao i romane Bodilo (2005) i Cerebrum (2012).
Nekoliko njegovih priča prevedeno je na poljski, španski, slovenački, mađarski i rumunski, a zbirke Omama i Aleja bizarnih kipova prevedene su na poljski.
Zaposlen je u Narodnoj biblioteci Srbije.
[email protected]

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja