event_note Изложба
18.05.2013 - 03.06.2013 access_time

ФОТО-НОМАДИ (Путујући фотографи)

location_on Трибина младих
event_note Изложба
18.05.2013 - 03.06.2013 access_time

ФОТО-НОМАДИ (Путујући фотографи)

location_on Трибина младих

 

*www.nocmuzeja.rs/2013/Foto-nomadi* 

 

Демонстрација мокре колодијумске фотографије

 

КАТОЛИЧКА ПОРТА

И ГАЛЕРИЈА КЛУБА „ТРИБИНА МЛАДИХ

 

Ако се задесите у Католичкој порти, у Ноћи музеја, имаћете прилику да отпутујете готово два века уназад и присуствујете процесу израде колодијумске фотографије. У мобилној лабораторији, испред Културног центра Новог Сада, дочекаће Вас Фото-номади (Предраг Узелац , Миша Кескеновић и гост из Словеније Борут Петерлин), који ће демонстрирати читав поступак ове технике из 19. века. Њихови модели биће случајни пролазници, наши суграђани, можда баш Ви.

Моћи ћете да присуствујете читавом процесу израде фотографије мокрим колодијумским поступком, а потом и поставци изложбе у настајању, у клубу „Трибина младих“  Културног центра Новог Сада. Такође, путем live streaming-a, све ово ће бити пројектовано на великом платну, на ком ће се наизменично смењивати дешавања у лабораторији и галерији, као и видео-конференција аутора из читавог света који се баве овом техником.

Разоткријте, у ери нових технологија, магију настајања фотографије на величанствен, алхемијски начин! Будите публика, експонат и учесник овог феноменалног догађаја!

Фото-номади на манифестацији "Ноћ музеја"

 

 

 

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања