event_note Koncert
28.02.2020 - 28.02.2020 access_time 20.00

Koncert benda Dragon’s Fuel 28. februara u KCNS

location_on Velika sala
event_note Koncert
28.02.2020 - 28.02.2020 access_time 20.00

Koncert benda Dragon’s Fuel 28. februara u KCNS

location_on Velika sala

Ciklus : DŽEZ METRONOM

Petak, 28. februar 2020.

Kulturni centar Novog Sada, Velika sala, u 20 sati

Ulaz slobodan

 

K O N C E R T

DRAGON’S FUEL

Promocija albuma „Pomorandže“

 

Vojislav Savkov, saksofon
Predrag Okiljević, saksofon
Marko Čurčić, bas gitara
Andrej Lav Kovač, bubnjevi

Gost:

Ivan Burka, vibrafon

 

 

Vojislav Savkov rođen je 12. 1. 1962. godine u Novom Sadu. Muzičar poznat i priznat u domaćim džez krugovima. Svirao je sa gotovo svim džez muzičarima iz Novog Sada, sa muzičarima iz Srbije, ali i drugih zemalja Evrope. Uvek otvoren za saradnju i posvećen otkrivanju novih muzičkih saznanja. Voja Savkov je proputovao Istok i Južnu Ameriku kroz um i telo spiritualnog putnika. Svoja iskustva deli kroz reči, muziku i meditativno prisustvo svog postojanja.

Predrag Okiljević rođen je 1987. godine u Zaječaru gde je stekao svoje muzičke osnove. Muzički put nastavlja preseljenjem u Novi Sad. Diplomirao je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu. Živi i radi u Novom Sadu, a od 2010. godine aktivan je učesnik muzičke scene, pre svega kao član sastava NOIZAC i Rab l Khali, a potom samostalno i u različitim kolaboracijama sa umetnicima iz regiona. Aktivan je član sastava Dragon’s Fuel i Deep Steady, oba iz Novog Sada, koji su izdali svoje prve albume 2018. godine. Sastav Dragon’s Fuel oktobra 2019. godine nastupao je na Beogradskom džez festivalu, a februara ovo godine izdao svoj drugi album. Sa Lavom Kovačem i Markom Čurčićem jedan je od pokretača muzičkog kolektiva Horz iz Novog Sada koji, pored ostalih aktivnosti iz polja muzičkog stvaralaštva, do sada stoji iza ukupno deset izdanja.

Marko Čurčić, novosadski bas gitarista poznat po istančanom ukusu za prave stvari (stara škola). Po završetku srednje elektrotehničke škole u Novom Sadu shvata da je muzika jedino čime bi hteo da se bavi u životu i odlučuje da nastavi sa muzičkim obrazovanjem u inostranstvu sa svojim kolegama muzičarima (Lavom Kovačem, Žolt Arđelanom, Ljubomirom Turajlijom i Igorom Carom). Upisuje i uspešno završava Prince Claus Conservatory u Groningenu na Odseku za džez bas gitaru. Ponosni je član novosadske  izdavačke kuće „Horz“, kao i bendova Dragon’s Fuel i Zemljani. Svira i u bendu Nađa. Aktivno svira i u holandskom bendu 3times7.

Lav Kovač, rođen u Novom Sadu 1991, primarno deluje kao bubnjar, klavijaturista, kompozitor i improvizator. Završio je osnovnu i srednju muzičku školu „Isidor Bajić“ u Novom Sadu, odsek za klasične udaraljke kod prof. Srđana Palačkovića. Kao klasični udarač nastupao je sa Vojvođanskim simfoničarima, Orkestrom harmonika AKUD „Sonja Marniković“ i osvojio dve prve nagrade na Republičkom takmičenju u klasičnim udaraljkama.

Od 2008. je aktivni muzički performer i sarađivao je sa većinom muzičara iz Novog Sada, Srbije, kao i sa nekim međunarodno priznatim imenima i sastavima.

Od 2011. do 2015. je završio studije na Prins Claus Konzervatorijum u Groningenu, Holandiji, na odseku džez bubnjevi kod prof. Stiva Altenberga i Džin Džeksona. Tamo je upoznao neke njemu najintrigantnije muzičke karaktere sa kojima od tada na dalje deli scenu u najrazličitijim postavama.

Redovno nastupa sa Borisom Kovačem, sa kojim je snimio nekolicinu kritički priznatih albuma.

Sa internacionalnim džez-rok sastavom KUHN FU je odsvirao preko stotinu koncerata širom Zapadne Evrope i dalje i snimio dva albuma. (www.kuhnfumusic.com)

Sa Evijom Vebere je stvorio nesvakidašnji avant-pop duo Howling Owl, nastupajući na festivalima kao što su Liverpool Sound City, The Great Escape, Waves Vienna, Glimps, i mnogi drugi. (www.soundcloud.com/howling-owl )

2018. je doprineo osnivanju izdavačke kuće iz Novog Sada za avanturističku kreativnu muziku – „Horz“ (http://horz.co) .

Trenutno je uključen u nekoliko bendova autorske muzike koja gazi i prevazilazi sve žanrove i predrasude. Neki od njih su:

HAKO – sa bugarskim kontrabasistom Vasilom Hadžigrudevim i španskim saksofonistom Enrikeom Oliverom. (https://www.youtube.com/watch?v=kwl8obXzaAY )

Zemljani – shoegazing post-rok eksperiment, sa Vasilom Hadžigrudevim na basu i elektronici, Markom Čurčićem na drugom basu i italijanskim gitaristom Albertom Miorinom. (https://horz.co/2017/12/22/zemljani-8-steps-to-the-front-door-horz004/ )

Lavlji dani dima – trio potpuno improvizovane muzike sa izraelcem Danijem Moreom na kontrabasu i Dimitrijem Jakovljevićem na gitari. (https://horz.co/2018/04/15/lavlji-dani-dima-dimni-lavljeg-dana-horz006/ )

Dragon’s Fuel – originalni džez mešap bend sastavljen od novosadskih muzičara Voje Savkova, Marka Čurčića i Predraga Okiljevića. (https://www.youtube.com/watch?v=jm1xVJFmhp8)

Takođe je snimio jedan solo album na Fender Rodesu i jedan na klaviru.

Nastupao je u Holandiji, Francuskoj, Italiji, Bugarskoj, Mađarskoj, Austriji, Nemačkoj, Turskoj, Rusiji, Poljskoj, Letoniji, Sloveniji, Grčkoj, Rumuniji, Švajcarskoj, Izraelu, Belgiji, Velikoj Britaniji, Španiji, Češkoj, Slovačkoj, Hrvatskoj I Luksemburgu.

2019. radio je muziku za internacionalnu plesnu trupu En-Knap baziranu u Ljubljani, za plesni performans Vertigo Birds.

DISKOGRAFIJA

2020 / Organic / Majamisty trio / tba
2020 / Moan / Noam Margolin & Lavlji Dani Dima / HORZ, Serbia
2020 / Pomorandže / Dragon’s Fuel / HORZ, Serbia
2020 / Mapping the Unknown / Lav Kovač solo piano / HORZ, Serbia
2019 / Birth of the first male child / HAKO / HORZ, Serbia
2018 / Dimni Lavljeg Dana / Lavlji Dani Dima / HORZ, Serbia
2018 / 8 Steps to the front door / Zemljani / HORZ, Serbia
2018 / Dragon’s Fuel / Dragon’s Fuel / HORZ, Serbia
2018 / Schimnik / Schimnik / HORZ, Serbia
2018 / Lions and their dreams / Lav Kovač solo rhodes / HORZ, Serbia
2017 / Conspiracies – Chris Cutler / Kuda.org, Serbia
2017 / HAKO’s trios / Rizoma records, Spain
2017 / Kuhnspiracy / KUHN FU / Unit records, Switzarland
2016 / The path / Boris Kovač / Recommended records, UK
2016 / Dance for common sense / Howling Owl / self-release
2015 / Times of Day / Boris Kovač / Recommended records, UK
2015 / Kuhnstantinopolis / KUHN FU / Il Sole in Cantina, NL
2015 / Dream Whispers / Evija Vebere / Il Sole in Cantina, NL
2014 / Someone killed the Swan / Ultima Armonia / LEO records, UK
2014 / Eastern Moon Rising / Boris Kovac / World Music Network, UK
2012 / Catalogue of Memories / Boris Kovac / Recommended Records, UK
2010 / Chamber music / Boris Kovac / Long Arms, Russia

Više informacija na www.lavkovac.com

 

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja