event_note Izložba
30.01.2017 - 13.02.2017 access_time 19.00

Izložba slika i skulptura Mihaila Karanovića

location_on Likovni salon KCNS
event_note Izložba
30.01.2017 - 13.02.2017 access_time 19.00

Izložba slika i skulptura Mihaila Karanovića

location_on Likovni salon KCNS

U Likovnom salonu Kulturnog centra Novog Sada u ponedeljak 30. januara u 19 časova biće otvorena izložba slika i skulptura umetnika Mihaila Karanovića. Izložba traje do 13. februara 2017.godine.

Mihailo Karanović rođen je 1980. godine u Vršcu. Nakon završene srednje umetničke škole u Novom Sadu odlazi u Milano gde upisuje Akademiju Lepih Umetnosti Brera (Accademia di Belle Arti di Brera), odsek slikarstvo. U Italiji je živeo preko 15 godina što mu je omogućilo da se upozna sa aktuelnim tokovima evropske umetničke scene kao i da ih primeni u svom slikarstvu. Takođe se bavi i skulpturom od recikliranog materijala. NJegov rad je inspirisan etičkim problemima savremenog života i odnosom čoveka i prirode kao i direktnim delovanjem čoveka na okolinu koji je podstaknut normama savremenog društva. Mihailo je pokretač magazina za savremenu umetnost “Kritika” iz Milana. Izlagao je na velikom broju kolektivnih i samostalnih izložbi širom Evrope. Trenutno živi i radi u Beogradu.

Autor se predstavlja radovima iz dva ciklusa: HERBARIUM i BACKLIGHT; “Herbarium”, serija slika odn. akrila na platnu i papiru, inspirisana je etičkim problemima savremenog života i odnosom čoveka i prirode;
Druga serija pod nazivom “Backlight” koju čine skulpture od recikliranog materijala, zasnovana je na konceptu analize savremenog društva i opisivanjem karaktera jedinki unutar malih socijalnih grupa, koristeći alegoriju golubova kako bi se opisale osobine ljudi.

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja