event_note Izložba
04.10.2021 - 18.10.2021 access_time 18:00

Izložba grupe autora „Trebinje i Hercegovina kao inspiracija umjetnika” od 4. oktobra u klubu „Tribina mladih”

location_on Tribina mladih
event_note Izložba
04.10.2021 - 18.10.2021 access_time 18:00

Izložba grupe autora „Trebinje i Hercegovina kao inspiracija umjetnika” od 4. oktobra u klubu „Tribina mladih”

location_on Tribina mladih

Izložba grupe autora „Trebinje i Hercegovina kao inspiracija umjetnika” biće otvorena u ponedeljak 4. oktobra u 17 časova u klubu „Tribina mladih” Kulturnog centra Novog Sada. Uz propisane mere zaštite moći će da se pogleda do ponedeljka 18. oktobra.

Izložba posvećena Trebinju i Hercegovini nastala je u toku 2020. godine kad je cijeli svijet bio u izolaciji i svi su prešli u neki virtuelni svijet. Tada sam došao na ideju da preko društvenih mreža promovišem kako Trebinje tako i Hercegovinu. Iskoristio sam to vrijeme u korist promocije ljepote Trebinja, na početku kačio fotografije Trebinja na društvene mreže i počeli su da se javljaju prvi umjetnici iz Ukrajine, Rusije, Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Republike Srpske, Hrvatske, Albanije, Turske i Njemačke sa svojim slikama. Očarani ljepotom, većina je imala utisak da živimo u bajkovitom kraju. Tako je za dva mjeseca stiglo za potrebe virtuelne izložbe preko 120 radova od preko 100 umjetnika iz cijelog svijeta, a posle te izložbe napisana je i objava da ko želi pošalje svoj rad za potrebe izložbe muzeju. Stiglo je pola slika, oko 60 autora, većinom su to bili umjetnici iz Srbije (zato se i javila želja da izložba bude u Srbiji).

Krajem decembra 2020. godine otvorena je izložba i trajala je sve do februara, kada se seli u Gacko u Kulturni centar. Nakon toga, 27. aprila, izložba se otvorila u Narodnom muzeju Pančevo i traje do kraja maja. Kasnije će, od 3. avgusta, biti postavljena i u Beogradu, u kući Đure Jakšića u Skadarliji.

Nakon svih gostovanja, izložba se vraća u Trebinje.

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja