event_note Izložba
10.12.2018 - 23.12.2018 access_time 19.00

Izložba Dragana Hajrovića od 10. decembra u Likovnom salonu

location_on Likovni salon KCNS
event_note Izložba
10.12.2018 - 23.12.2018 access_time 19.00

Izložba Dragana Hajrovića od 10. decembra u Likovnom salonu

location_on Likovni salon KCNS

Izložba Dragana Hajrovića biće otvorena u ponedeljak, 10. decembra 2018. godine u 19 časova, u Likovnom salonu Kulturnog centra Novog Sada i trajaće do 23. decembra.

 

Dragan Hajrović

Rođen 01.12.1970. godine u Zrenjaninu. Diplomirao i magistrirao na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu – Odsek slikarstvo u klasi profesora Čedomira Vasića. Doktorirao na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu – Studijska grupa za slikarstvo pod mentorstvom profesora Milete Prodanovića. Član ULUS-a od 1996. godine i član Grafičkog kolektiva od 2000. godine.

Radi na Akademiji umetnosti u Novom Sadu kao redovni profesor za užu stručnu umetničku oblast – Crtanje.

Izlagao petnaest puta samostalno i preko šezdeset puta na značajnim kolektivnim izložbama u zemlji i regionu. Učesnik je i nekoliko značajnih likovnih kolonija. Za svoj profesionalni rad dobitnik je i nekoliko nagrada.

Studijska putovanja: Holandija, Mađarska, Bugarska, Grčka
Studijski boravak: Van Gogh Museum, Rijskmuseum, Muzej savremene umetnosti – Stedelijk Amsterdam, Holandija.

Autor nekoliko teoretskih tekstova kao i više predgovora publikovanih u katalozima umetnika na njihovim samostalnim izložbama.
Radovi Dragana Hajrovića zastupljeni su u kolekcijama i zbirkama od javnog značaja: Zbirka „Kabineta malog crteža“- kolekcija crteža profesora i saradnika Akademije umetnosti u Novom Sadu, Zbirka Međunarodnog Bijenala umetnosti minijature, Kulturni centar Gornji Milanovac, Zbirka Umetničke kolonije Ečka, Savremena galerija Zrenjanin, Umetnička zbirka Filozofskog fakulteta u Novom Sadu…

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja