event_note Izložba
05.07.2021 - 16.07.2021 access_time 10:00

Izložba Branke Lalić „Strukturalne kompozicije i forme” od 5. jula u Malom likovnom salonu

location_on Mali likovni salon
event_note Izložba
05.07.2021 - 16.07.2021 access_time 10:00

Izložba Branke Lalić „Strukturalne kompozicije i forme” od 5. jula u Malom likovnom salonu

location_on Mali likovni salon

Izložba Branke Lalić „Strukturalne kompozicije i forme” moći će da se pogleda od 5.  do 16. jula u Malom likovnom salonu Kulturnog centra Novog Sada, uz propisane mere zaštite ili na linku Virtuelne galerije likovnog programa.

Doktorski umetnički projekat Strukturalne kompozicije i forme – Reinterpretacija značenja i tehnike veza u savremenom slikarskom delu bavi se istraživanjem vrednosti i tehnike veza u likovnom delu. U odnosu na to gledište u kome umetnički projekat koristi iskustava koja pripadaju zanatskim vrednostima, postavlja se važno pitanje: da li se tehnika veza može posmatrati izvan svog utvrđenog standarda i tradicije, postoji li način preformulacije veza kao zanatske tehnike u savremeni likovni jezik?

Pored toga, primarni deo u likovnom istraživanju odnosi se na materiju, formu i njenu strukturu, koja autentičnom tehnikom veza može postati podloga u pogledu novog tumačenja umetničkog rada. Jezgro rada je nit kao likovni element, u cilju stvaranja složenih formi i strukture u kontekstu apstraktne slike, usled čega veza postaje određena akcija koja posmatraču signalizira sposobnost da deluje kao rizom u predstavljanju doživljaja vezanih za stvar, događaj ili situaciju. Ovim postupkom relacija rada nije u asocijativnom, već je data kao građa u funkciji razumevanja odnosa niti kao procesu u stvaranju novih formi u slici.

Branka Lalić

Branka Lalić, rođena 1987. godine u Vranju. Master studije slikarstva završila 2012. godine na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Trenutno je apsolvent na doktorskim studijama likovnih umetnosti na istoj akademiji. Aktivno izlaže od 2009. godine. Imala je sedam samostalnih i više grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Član ULUS-a od 2011. godine.

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja