event_note Filmska projekcija
23.01.2018 - 23.01.2018 access_time 19.00

Film „Ko to tamo peva“ 23. januara u Velikoj sali

location_on Velika sala
event_note Filmska projekcija
23.01.2018 - 23.01.2018 access_time 19.00

Film „Ko to tamo peva“ 23. januara u Velikoj sali

location_on Velika sala

Prvi digitalno restaurirani film „Ko to tamo peva“ u okviru projekta „Vip Kinoteka“ biće prikazan u utorak, 23. januara u Velikoj sali Kulturnog centra Novog Sada u 19 časova.

Poštovaoci jednog od najpoznatijih filmova domaće kinematografije imaće priliku da besplatno uživaju u vrhunskom kvalitetu slike i tona, kao i u čuvenim replikama koje se i dan danas citiraju. Zahvaljujući saradnji Jugoslovenske kinoteke i kompanije Vip mobile, kultno delo Slobodana Šijana, koje se poslednje tri decenije nalazi na vrhu liste najboljih filmova svih vremena, biće prikazano širom Srbije. Nakon projekcija u Smederevu, Kragujevcu i Novom Sadu, restauriran i digitalizovan film „Ko to tamo peva“ doživeće svoju „premijeru“ i u Nišu, Užicu, Subotici, Čačku, Sopotu i Valjevu.

Projekat „Vip Kinoteka“ ima za cilj da sačuva i zaštiti ostvarenja koja su obeležila srpsku kinematografiju, a proglašena su za nacionalno kulturno dobro od velikog značaja. Ovim projektom, koji trenutno obuhvata deset filmskih ostvarenja, snimljenih u periodu od 1967. do 1993. godine, započet je dugo očekivani proces digitalne restauracije srpskog filmskog nasleđa.

U narednih godinu dana filmska publika širom Srbije će imati priliku da ponovo pogleda najveća ostvarenja Živojina Žike Pavlovića, Gorana Markovića, Žike Nikolića, Srđana Karanovića i drugih.

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja