event_note Izložba
28.01.2013 - 18.02.2013 access_time 19 časova

DOMINIKA MORARIU – …O PLOVIDBI

location_on Tribina mladih
event_note Izložba
28.01.2013 - 18.02.2013 access_time 19 časova

DOMINIKA MORARIU – …O PLOVIDBI

location_on Tribina mladih

Izložba je zamišljena kao izložba fotografija dve akademske umetnice, koje su sestre bliznakinje. Diplomirale smo na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, jedna na odseku za slikarstvo, druga na grafici. Na fotografijama se pojavljuju dva fizički vrlo slična lica, u kombinaciji sa različitim crtežima i maketama brodova, kao simbolima vremena i njegovog proticanja. Fotografije maketa brodova asocijacija su i igre i maštanja – neophodnog za kreativni stvaralački proces.

Izložba je autobiografska, jer predstavlja vizuelno putovanje koje istražuje ko sam ja, ili tačnije rečeno – ko smo? Rođenima u paru, blizancima – verovatno se ovo pitanje mnogo češće samo nameće i postavlja. Psiholozi kažu da je život blizanaca od malih nogu zasnovan na konceptu „MI“ a ne „JA“..i da je to nešto protiv čega se oni bore čitavog života, nastojeći da se dokažu, u konstantnoj potrazi za vlastitim identitetom.

Izložba istražuje, na neki način, pozitivne i negativne posledice jednog tako intenzivnog i posebnog odnosa – kao što je odnos blizanaca. Izložba se bazira na ideji blizanačkog odnosa, kao interesantne polazne tačke za pronalaženje individualnog puta, sopstvenog identiteta i sazrevanje svake individue ponaosob.

Koautori izložbe su Morariu Daniela i Željko Radović.

Realizaciju izložbe finansijski je pomogao Pokrajinski sekretarijat za kulturu i javno informisanje AP Vojvodina.

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja