event_note Izložba
12.11.2014 - 22.11.2014 access_time 19 časova

Andreas Dvorak i Kurt Spitaler – AT SIXES AND SEVENS

location_on Mali likovni salon
event_note Izložba
12.11.2014 - 22.11.2014 access_time 19 časova

Andreas Dvorak i Kurt Spitaler – AT SIXES AND SEVENS

location_on Mali likovni salon

„At sixes and sevens“ je britanski engleski idiom koji se koristi da opiše stanje zbunjenosti ili nereda, a uzet je za naslov izložbe kako bi ukazao na pseudo-matematički koncept instalacije.
Andreas Dvorak generiše iz kvadrata i kruga obrazac za crtež, koji po ugledu na drevne ornamente, u formi friza postavlja na zidove galerije. Kurt Spitaler izlaže kocke od providne plastike, zašivenih stranica. Crvenim nitima, kojima su stranice međusobno povezane, on dovodi u ravnotežu izložene objekte sa celokupnim prostorom galerije.
Rad se odnosi na red i nered, unutrašnjost i spoljašnjost, zid i prostor, prostor i granice. Strog geometrijski poredak relativizuje se impresionističkom obojenošću Dvorakovog pseudo-murala i Spitalerovim slobodnim plutajućim crvenim vrpcama.

ANDREAS DVORAK
Rođen je 1957. u Beču. Polja njegovog umetničkog delovanja su konceptualna umetnot, slikarstvo, fotografija i instalacija. Izlagao je na brojnim izložbama u Berlinu, Beču, Njujorku, Alžiru, Pragu, Bakuu, Hong Kongu, Jerihonu, Rimu…

KURT SPITALER
Rođen je 1966. u Bruku na Muri u Austriji. Studije sociologije završio1991, a 1999. diplomirao je vajarstvona Akademiji likovnih umetnosti u Beču. Član je Kunstlerhaus u Beču, Udruženja umetnika u Badenu i IG-Bildende Kunst. Izlagao je širom Austrije, u Poljskoj, Češkoj, Omanu…

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja