Koncert Bogdana Bikickog i Nataše Srdić Jan

28/08/2017

         Projekat ZA NOVE MOSTOVE

Festival NEO – NEklasični festival klasične muzike

Četvrtak, 31. avgust 2017. godine

 

Kulturni centar Novog Sada, Klub „Tribina mladihˮ , u 19:30 časova

K O N C R E T

Bogdan Bikicki, klarinet

Nataša Srdić Jan, klavir

P r o g r a m:

Carl Maria von Weber,Robert Schumann, Edison Denissow, Claude Debussy,Francis Poulenc

Ulaz je slobodan!

 

 Nataša Srdić Jan, rođena je 1981. godine u Beogradu. Završila je osnovnu i srednju Muzičku školu „Isidor Bajić” u Novom Sadu, u klasama prof. Lidije Gvozdanović i prof. Milene Apić. Započete studije u klasi prof. Rite Kinke na Akademiji Umetnosti u Novom Sadu nastavlja i završava u klasi Frank-Immo Zichnerana Hochschulefür Franc List u Vajmaru. Godine 2009. je uspešno, sa najvišom ocenom, završila i postdiplomske studije kamerne muzike u Vajmeru, u klasama prof. Ulrich Beetzai Birgit Erichson (ABEEG Trio), i prof. Larise Kondratjeve, a nakon toga i studije klavirske pedagogije, takođe sa najvišom ocenom i posebnim pohvalama u okviru iste institucije. U toku školovanja bila je polaznik majstorskih kurseva kod eminentnih profesora poput Arbo Valdme, Rite Kinke, Nevene Popović, Kristofera Hogvuda, Natalije Arzumanove, Avedisa Kojumđiana i drugih.

Dobitnica je nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim takmičenjima. Pored mnogobrojnih solističkih i kamernih koncerata u regionu i u inostranstvu (Novi Sad, Beograd, Subotica, Skoplje, Berlin, Vajmer, Firenca, Beirut, Kjoto itd.), Nataša Srdić Jan je dugogodišnje aktivna i kao osnivač i član više ansambala moderne muzike u Srbiji i Nemačkoj, sa kojima redovno koncertira na domaćoj i stranoj sceni. Jedan je od idejnih tvoraca ciklusa koncerata francuske muzike koje već četiri godine u Novom Sadu, Beogradu i Subotici uspešno realizuje uz podršku Muzičke omladine Novog Sada, Kulurnog centra Beograda, „Electeˮ Subotica, a uz pokroviteljstvo AP Vojvodine i Francuskog instituta u Srbiji.

Snimala je za RTV Novi Sad, a u Nemačkoj je sa Ensemble Marges, ansamblom za savremenu muziku, ostvarila i nekoliko CD izdanja.

Od 2009. godine zaposlena je na Akademiji Umetnosti u Novom Sadu, kao višistručni saradnik – korepetitor.

Bogdan Bikicki, rođen je 23. 9. 1992. godine  u Novom Sadu. Završio je srednju Muzičku školu „Isidor Bajićˮ  u Novom Sadu u klasi Đuro Petea, a osnovne i master studije na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi profesora Nikole Srdića. Trenutno se nalazi na Master studijama na Univerzitetu Mozarteum Salzburg u Austriji, u klasi prof. Vencela Fuksa, prvog klarinetiste Berlinske Filhramonije.

Stekao je mnogobrojna priznanja na domaćim i međunarodnim takmičenjima, među kojima se ističu: 1. nagrade na Takmičenju drvenih duvača u Požarevcu, 1. nagrade na Takmičenju mladih duvača  „Majska susretanjaˮ u Lazarevcu, 1. nagradena Republičkom takmičenju u Beogradu, 1. nagrada na Republičkom takmičenju 2011. godine i naziv „laureatˮ, 1. nagrada u B-kategoriji na 3. Internacionalnom takmičenju „Anton Eberstˮ  kao i 1. nagrada u C-kategoriji na 5. Internacionalnom takmičenju „Anton Eberstˮ u Novom Sadu.

Prolazom i nastupom u drugu etapu jednog od najvećih takmičenja za klarinet „Aeolusˮ u Dizeldorfu (Nemačka, 2014.godine), Bogdan Bikicki ostvario je zapažen međunarodni uspeh kao i ulaskom i nastupom u polufinale takmičenja „Praško prolećeˮ u Pragu (Ćeška, 2015. godine).

Kao solista i član brojnih kamernih sastava i ansambla „Horaklarinetaˮ nastupao je u mnogim gradovima Srbije, regionu i inostranstvu (Beograd, Novi Sad, Zrenjanin, Subotica, Pula, Krško, Ljubljana, Celje, Budimpešta, Minhen, Dizeldorf, Prag, Salzburg, Immling,  itd.)

Pohađao je mnoge seminare i časove kod eminentnih profesora kao što su: Žolt Zsatmari, BelaKovač, Nikola Srdić, Dario Zingales, Tadej Kenig, Jonathan Cohler, Andreas Schablas, Milan Milojčić, Đuro Pete, itd.

Nastupao je sa Sinfonijskim orkestrom Mozarteumi Duvačkom Filharmonijom Mozarteum u Salzburgu (Austrija), i tako imao priliku da sarađuje sa vrhunskim dirigentima kao što su Bruno Vejl (Bruno Wail), Kai Rohrigi Hansjorg Angerer. Stalni je član orkestra Oper Festspiele Immling u Nemačkoj.

 

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja