Otvaranje izložbe “Neka slike govore” Majde Zorko

03/12/2016

Izložba slika Majde Zorko “Neka slike govore” biće otvorena u nedelju 4. decembra u 18 časova na “Tribini mladih” Kulturnog centra Novog Sada. Svečanom otvaranju prisustvovaće: Njegova ekselencija ambasador Slovenije u Srbiji Vladimir Gasparič, počasni konzul Slovenije za Vojvodinu Rajko Marić, direktor KCNS Bojan Panaotović, predsednik Nacionalnog saveta slovenačke manjine u Srbiji Saša Verbić, predsednik Društva Slovenaca Kredarica Ivan Zavrtanik i poznata novinarka Mira Adanja Polak.

“Moja prva izložba slika u Srbiji uključuje radove koji su kreirani u poslednjih deset godina. Predstavljam se različitim temama koje su vezane za moja putovanja i život u zemljama Azije. Kako su slike po tematici različite. tako su različite i tehnike u kojima slikam: ulje, akril na platnu, kolaž i mešovite tehnike. Moje slike su nastale pod uticajem impresionista, ekspresionista kao i slikara sa Dalekog Istoka (Kina i Japan). Ja sam slikarka apstraktnih sklonosti. Inspirisana sam predmetima iz prirode koje obrađujem na emotivan način. Moje slike su vizuelna barijera između realnosti i ličnog doživljaja spoljašnjeg sveta.”

Majda Zorko, slikarka

Majda Zorko se slikarstvom bavi preko 30 godina. Svoje slike izlagala je u SAD-u, Kini, Japanu, Singapuru, Austriji, Hrvatskoj, Crnoj Gori i Sloveniji. Njene slike se mogu naći u privatnim kolekcijama u gotovo svim zemljama Evrope kao i u Americi, Australiji i Novom Zelandu. Slikarka ima diplomu sa Univerziteta u Ljubljani i diplomu Centralne Akademije lepih umetnosti u Pekingu. Studirala je klasično uljano slikarstvo na Univerzitetu lepih umetnosti u Edinburgu.

Više o umetnici i radovima možete pogledati ovde.

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja