Promocija romana „Dukat i divlji pelin“

08/04/2017

Promocija romana „Dukat i divlji pelin“ autorke Dušice Milanović Marike, a po čijim motivima je snimljen film „Zona Zamfirova – drugi deo“, biće održana 12. aprila, u 19 časova, u Klubu „Tribina mladih“ Kultutnog centra Novog Sada. O knjizi će, osim autorke, govoriti i književnik Selimir Radulović, a program će biti obogaćen prikladnim muzičkim numerama u izvođenju Anastasije Vasić (flauta) i Luke Živanovića (gitara). U toku programa, publika će biti u mogućnosti da na video-bimu prati slike sa prethodnih promocija, kao i sa snimanja filma po motivima knjige.

Moderator: Marija Stamenović

 

O knjizi:

Roman „Dukat i divlji pelin“ Dušice Milanović Marike (izd. „Laguna“), po čijim motivima je snimljen film „Zona Zamfirova – drugi deo“, jeste dopunjeno izdanje romana „Zona Zamfirova – šta je bilo posle“ koji je autorka ranije objavila pod pseudonimom Stevana Sremac.

Priča se nastavlja u ambijentu starog Niša, gde srećemo već poznate, ali i nove likove. Iz novih doživljaja glavnih junaka i neočekivanih situacija, izvire tipičan južnjački humor zaodenut jezičkim koloritom i prožet sentimentalnošću.

Zona i Mane žive u kući koju im je darovao Zamfir, gde se njihovoj strasnoj i beskompromisnoj ljubavi nameću nova iskušenja. Nad srećom mladog bračnog para nadvijaju se senke jer vreme prolazi, a Zona „niti šta ljulja, nit pod srcem nosi“. Zona je, pri tom, jednako gorda, a Mane je i dalje divlje prirode „niče gde ga ne seju“, te rasplamsava Zoninu ljubomoru…

O autorki:

Dušica Milanović Marika rođena je u Sokobanji. Školovala se u Pirotu, Prizrenu i u Beogradu, gde je završila Odsek za srpsku književnost i jezik na Filološkom fakultetu.  U  književnost je ušla pod pseudonimom Stevana Sremac 2005, kada je objavila mega-hit „Zona Zamfirova – šta je bilo posle“. Pisala je pod ovim pseudonimom  do 2010, od kada objavljuje pod svojim pravim imenom.

Knjiga „Zona Zamfirova – šta je bilo posle“ obnovljena je nedavno u izdanju „Lagune“ pod nazivom „Dukat i divlji pelin“ i pod pravim imenom autorke; po motivima ovog romana je snimljen film  „Zona Zamfirova  – dugi deo“ (2017).

Pored objavljenih knjiga proze (romana i pripovedaka), autor je i jedne zbirke poezije. Objavljuje proze u književnoj periodici, zastupljena je u zbornicima i antologijama, a dobitnik je i više nagrada i priznanja. Član je UKS. Živi u Beogradu.

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja