Promocija dela Selme Lagerlef i mini koncert novosadskog džez sastava „Jazz connection“

07/03/2016
        U klubu „Tribina mladih“, u četvrtak. 10. marta, sa početkom u 19:30 časova, izdavačka kuća „Bernar“ održaće promociju dela švedske književnice Selme Legerlef i mini koncert novosadskog džez sastava „Jazz connection“.
Selma Lagerlef, švedska književnica i prva žena koja je dobila Nobelovu nagradu za književnost (1909. godine), jedna je od najprevođenijih pisaca na svetu. Spisateljica koja je posedovala najautentičniji dar koji pisac može da ima – dar da se predvide dolazeći događaji, koje zovemo i budućnost. Celog svog života borila se protiv dve velike pošasti – socijalizma i fašizma. U romanu Antihristovi mirakli koji je posle devedeset godina ponovo preveden na srpski jezik, ona maestralno dočarava sliku jednog sicilijanskog gradića, i metaforično evropskog društva, pišući knjigu o socijalizmu (samo desetak godina pred oktobarsku revoluciju), odnosno antihristu koji će kao i na slici čuvenog renesansnog slikara Luke Sinjorelija doći sa darovima i govoriti sa bine u Hristovom liku, ali će biti lažni prorok i spasitelj.
Na promociji će govoriti Nikola Drobnjaković i Boško Milosavljević, urednici u izdavačkoj kući „Bernar„. Nakon promocije knjige, nastupiće bend „Jazz connection“, koji čine muzičari: Ivana Radun – vokal, Fedor Ruškuc – kontrabas, Boris Hložan – gitara, Vojislav Savkov – saksofon.
Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja