Lazar Trifunović, promocija knjige – JA ili ja, ko sam ja?

11/12/2015

 

Tribina mladih, 16. decembar 19 časova

 

Knjiga JA ili ja, ko sam ja?

Bežeći od sebe, od suočavanja sa samim sobom i problemima koje je nosio u sebi, autor je počeo da putuje po različitim zemljama Evrope, Azije, Afrike i Amerike. Međutim, bio je to put ka nutrini bića, kojim je morao poći da bi našao sebe. Shvatio da ovo nisu dva odvojena puta, nego predstavljaju refleksiju jedan drugog. Jedan isti put, put koji je autorov haotičan život doveo u stanje ravnoteže. Za čitaoce koji u knjizi prepoznaju putokaze, ona će biti svojevrsni izazov da krenu putem samospoznaje i shvate da život može da ponudi mnogo više od lagodno provedenog vremena i posedovanja materijalnih dobara.

KO JE LAZAR TRIFUNOVIĆ?
Preda mnom je jedna dosta neobična knjiga, sa takođe dosta neobičnim naslovom: JA ili ja, ko sam ja? Čija je to knjiga? Lazara Trifunovića, lekara iz Novog Sada- ne samo autora dosta neobične knjige, već autora, sasvim neobičnog čoveka. Čoveka-putnika (homo viator), ne samo svetskog, već kosmičkog Putnika. Zašto kosmičkog? Iz prostog razloga što je Lazar Trifunović, putujući planetom Zemljom, posećujući sve njene kontinente, uporedo putovao iznutra, kroz lavirint svog duševno-duhovnog života.

Akademik Vladeta Jerotić
Ako ste dovoljno hrabri da pružite ruku autoru knjige, dr Lazaru Trifunoviću i napravite prvi korak sa njim, knjiga će vas povesti u divnu avanturu putem samospoznaje, koja otpočinje već provokativnim naslovom. Knjiga JA ili ko sam ja? upućuje čitaoca na putovanje unutar samoga sebe i na niz egzistencijalnih upitnosti koje svakog čoveka bar jednom u životu nateraju da zastane, duboko udahne, osvrne se oko sebe i u sebe, pre nego što donese odluku kojim putem valja dalje hoditi.

Urednica knjige Dragana Grbić

 

naslovna-V
Dr Lazar Trifunović godine 2013. napisao je knjigu pod nazivom JA ili ja, ko sam ja? U kojoj je sabrao sva svoja dotadašnja iskustva. Kao što pisac i napominje ništa od onog što je napisao nije njegovo znanje, nego shvatanje raznih tradicija i učenja koja je sam sakupio na različite načine. Odlučivši da uobliči u knjigu mnoštvo beleški koje su nastale tokom 20 godina, Lazar Trifunović krenuo je još jednom na put kojim je prošao da bi i sa drugima podelio svoja prikupljena znanja.
Dr Lazar Trifunović se na pisanje knjige odlučio vođen idejom da bi njegovo putešestvije moglo biti putokaz za nekog. Kao takva, knjiga je lako našala put do svojih čitalaca. Da je velik broj čitalaca upravo tako i doživeo ovu knjigu, govori činjenica da je knjiga do sada doživela tri izdanja u Srbiji i jedno u Crnoj Gori i Bisni i Hercegovini. Pored toga, 14 promocija u Srbiji i 6 u Crnoj Gori, na kojima je knjiga predstavljana bile su izuzetno posećene. Činjenica da je čitalačka publika doživela ovu knjigu onako kako je Lazar i zamislio njenu svrhu, dodatno je zaokružila njegov rad na ovoj knjizi. Zbog velike zainteresovanosti za knjigu autor je počeo da drži radionice pod nazivom ,,Šta je lični razvoj?” u Srbiji I Crnoj Gori za koje takođe postoji veliko interesovanje.
Kao jedini homeopata u Srbiji koji je završio homeopatski fakultet (Venstminster, London), zatim, zbog stalne saradnje sa homeopatama širom sveta, kao i činjenica da se smatra jednim od vodećih autora iz homeopatije u Srbiji, clan je stručne komisije za tradicionalnu medicine Ministarstva zdravlja Republike Srbije.

 

 

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja