Ciklus predavanja „Polemike Miloša Crnjanskog“

18/03/2016

Kulturni centar Novog Sada organizuje ciklus predavanja pod nazivom „Polemike Miloša Crnjanskog“. Autor predavanja je profesor doktor Milo Lompar sa Filološkog fakulteta u Beogradu.

Plakat (2)

Prvo predavanje „Polemika sa SKZ. Crnjanski i građanska inteligencija“ održaće se 22. marta u 19 časova. Sledeće predavanje nosi naziv „Polemika sa Nolitom. Crnjanski i levičarska inteligencija“ i biće održano 29. marta u 19 časova. Poslednje predavanje u okviru ciklusa „Polemika sa Krležom kao sinteza polemike sa građanskom i levičarskom inteligencijom“ na programu je 5. aprila u 19 časova. Sva tri predavanja biće održana u klubu „Tribini mladih“.

Milo Lompar je srpski istoričar književnosti, filozof, profesor i predsednik Zadužbine Miloš Crnjanski. Diplomirao je na Filološkom fakultetu u Beogradu, gde je i doktorirao tezom o Istorijskom, poetičkom i književnom nasleđu 18. i 19. veka u poznim delima Miloša Crnjanskog. Na Filološkom fakultetu u Beogradu profesor je predmeta Srpska književnost 18. i 19. veka i Kulturna istorija Srba. Bio je generalni direktor politike 2005 – 2006. godine. Objavio je veliki broj knjiga i eseja.

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja