Britanski „Tajm aut“: Novi Sad na listi svetskih metropola

16/12/2021
NOVI SAD: Jedan od najcenjenijih lajf stajl magazina, britanski „Tajm aut“, svrstao je Novi Sad na listu svetskih metropola koje će u 2022. godini ponuditi fantastične i nesvakidšanje kulturne događaje.
novi sad panorama, Dnevnik/Radivoj Hadžić

Foto: Dnevnik/Radivoj Hadžić

Srpska Atina tako se našla među 22 svetska grada kao što su Njujork, Pariz, Barselona, London, Lisabon, Istanbul, Melburn, Los Anđeles, Čikago, Nagoja, Sidnej, Prag i drugi.

Lista koju ovaj magazin sastavlja svake godine, obuhvatajući otvaranja velikih muzeja, muzičkih događaja, pozorišnih predstava, izložbi koje, kako navode, „nikako ne bi trebalo propustiti, predstavila je za 2022. godinu i Novi Sad koji će nositi krunu Evropske prestonice kulture uz 1500 kulturnih događaja i neverovatnih 4000 umetnika“.

Kako navodi magazin, prelepa arhitektura i jedinstvena istorija Novog Sada odavno su ga učinili glavnom destinacijom koja u 2022. godini treba da bude nezaobilazna.

Poseban akcenat autori teksta stavljaju i na samu ideju mreže kulturnih stanica, kao novih prostora za kulturu, rekonstruisanog industrijskog nasleđa, za šta kao primer navode Kulturnu stanicu Mlin.

 

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja