Nemanja Zlatarev, trombon

18/06/2018

Nemanja Zlatarev rođen je 1985. godine u Novom Sadu. Osnovno i srednje klasično muzičko obrazovanje na trombonu stekao u periodu od 1994. do 2004. godine. Diplomirao je trombon na Akademiji umetnosti u Novom Sadu 2011. godine. Master studije Fakulteta muzičkih umetnosti završio je 2017.godine u Beogradu, na Odseku za džez i popularnu muziku. Kao trombonista bio je član raznih muzičkih sastava u Novom Sadu, počevši od 2003. godine. Za vreme studija bio je član i dva velika orkestarska projekta, u periodu od 2011. do 2014. godine: East-West European Jazz Orchestra Twins i BackYard Jazz Orchestra, sa kojim je odsvirao dve velike turneje obilazaći sve balkanske zemlje 2012. godine, kao i Italiju, Austriju i Nemačku 2013. godine. Takođe, sa ovim orkestrom ima CD pod nazivom On Tour, snimljen 2013. godine. Ostvario je saradnju sa Novosadskim Big Bendom sa kojim je 2010. godine snimio i izdao album Samo muzika.

Kao pedagog za trombon radio u muzičkoj školi „Isidor Bajić“ u Novom Sadu, u periodu od 2008. do 2010. godine. U muzičkoj školi „Kosta Manojlović“ u Zemunu radio je od 2015. do 2017. godine. Kao profesor trombona, 2015. godine učestvovao je u radu Letnje jazz akademije Novi Sad Dortmund.

  1. godine pokreće svoj autorski projekat, bend Funktastic Coalition, sa kojim u istoj godini beleži prve studijske audio i video snimke, kao i nastupe klubskog i festivalskog karaktera. (Nisville; Kikinda Jazz Fest; Sombor Jazz Fest; Valjevo Jazz Fest; Nušićijada festival Ivanjica; Sarajevo; Mostar; Danube Jazz Fest: Galac, Rumunija; Cluj – Napoca, Rumunija; Temišvar). Objavio je dva autorska albuma sa ovim sastavom: prvi, pod nazivom For The First Time, izašao je 2017. godine kao samostalno izdanje, a drugi Superimposed izlazi u jesen 2018. godine,takođe kao samostalno izdanje.
  2. godine postaje stalni saradnik i „lead“ trombonista u Big Bendu Radio Televizije Srbije, uz koji beleži nastupe sa imenima evropskog i svetskog renomea: Gregory Hutchinson, Heinz Von Hermann, Duško Gojković, Francesco Santucci, Peter Reiter, Stjepko Git, Christof Lauer, Rainer Tempel, Ilja Reingoud, Danny Grissett, Samuel Blaser, Ditter Lindbourg, Andrea Toffaneli, John Fedchock… Sa RTS Big Bendom ima snimljena dva audio izdanja – Balkan Soul (2014) i Aquarelle (2018).

Sarađuje još i sa Beogradskim Diksilend Orkestrom – jedinim orkestrom ove vrste u zemlji i regionu. Kao trombonista ovog eminentnog orkestra, učestvuje na poslednjem albumu All That Jazz iz 2015.godine.

Ostvario je saradnju i na albumima izvođača kao što su Vladimir Maričić, Tanja Jovićević, Milan Petrović Kvartet, Dora Boršoš (Minden Perc, 2017), Vladimir Nikolov & Srđan Ivanović Undectet (Artistry In Broken Rhythmn, 2018).

U okviru raznih džez radionica i seminara u zemlji i inostranstvu, delio je iskustva i znanje sa muzičarima i profesorima sa akademija:

*London, Trinity College of Music : Victor Obsust, kontrabas

*Keln: Matthias Bergman, truba; Franck Wunsch, klavir

*Dortmund: Uwe Plath, tenor saksofon

*Keln: Ryan Carniaux, truba

*Grac – Beč:  Reinhard Summerer, trombon

*Dortmund: Bochum-Achim Hartmann, bas trombon

*Skoplje: Vladimir Nikolov, gitarista, kompozitor, aranžer

*Keln: Stefan Schultze, klavir

*Berlin: Peter Ehwald, tenor i sopran saksofon

*Vilnjus – Beograd: Skirmantas Sasnauskas, trombon

*Roterdam: lja Reijngoud, trombon

*Ljubljana: Matjaž Mikuletić, trombon

*Berlin: Samuel Blaser, trombon

 

Foto: Dragoslav Nedić

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja