Арт линк 2012/2013 – међународни симпозијум

query_builder
  • Циклус: Арт линк
  • Датум: 19/05/2013,
  • Траје до: 29/04/2013
  • Локација: Фурстенфелдбрук, Немачка

Културни центар Новог Сада је заједно са немачким удружењем ликовних уметника Хаус 10, суорганизатор међународног пројекта Арт линк, који је започет прошле године у августу у Новом Саду, а наставља се у мају ове године у Фурстенфелдбруку, у околини Минхена. Арт линк је ликовни симпозијум, који се одвија у два наврата у две државе. Подразумева размену седам немачких и седам српских уметника, њихов десетодневни рад у заједничком атељеу, индивидуалне презентације уметника, упознавање са ликовном сценом и културом земље домаћина, отворена врата за посетиоце и заједничку изложбу дела насталих током симпозијума. 

Симпозијум у Немачкој ће се одржати од 19. до 29. маја ове године. Отворена врата за публику и новинаре, као и отварање изложбе Центра за графику Нови Сад одржаће се у суботу, 25. маја, а отварање изложбе радова насталих на симпозијуму, заказано је за уторак, 28. мај. 
уметници буду у посети минхенским музејима).

Такође је планирано и упознавање уметника са средином и уметничком сценом чији су гости, а то све кроз посете музејима, галеријама, институцијама културе, разговоре и личне контакте. 
Седам немачких уметника (Stephanie von Hoyos, Stephan Juttner, Ingrid Redlich-Pfund, Gabriele Schröder, Hansjürgen Vogel, Stefan Wehmeier и Rosa Zschau) биће домаћини нашим уметницима (Милош Вујановић, Небојша Лазић, Слободан Кнежевић, Лазар Марковић, Каролина Мудрински, Ана Новаковић и Маја Ерделјанин). Боравиће заједно у Фурстенфелдбруку у галеријском простору и ателјима удружења Хаус 10. 

АРТ ЛИНК има намеру да у континуитету представлја наше уметнике у свету, као и да уметничку сцену из света, савремене трендове и различите приступе уметности приближи домаћој публици, те ће настојати да током наредних година у пројекат уклјучи сваки пут нове уметнике и из наших и из гостујућих земаља.

 

Арт линк 2012/2013 – међународни симпозијум

 

Остави коментар

comment
Ваша имејл адреса неће бити јасно објављена. Поља која су обавезна обележена су са *
account_circle
email
language