Концерт ансамбла EYOT из Ниша

query_builder
  • Циклус: Џез метроном
  • Датум: 05/04/2013, 20 сати
  • Локација: Трибина младих

ЕYОТ је бенд из Ниша: Дејан Илијић – клавир; Слађан Миленовић – гитара; Милош Војводић – бубњеви; Марко Стојиљковић – бас. Њихова музика представља свежи звук који спаја културу џеза, софистицираност „класичног“ клавира, психоделичне и амбијенталне музике, као и рељефне елементе источноевропског фолклора. Били су један од 3 победника Умбриа Јазз Балканиц windows конкурса 2009, а потом су, поред регуларних наступа по клубовима, уследила учешћа на бројним фестивалима у земљи и иностранству (Nišvill Jazz fest, World of Jazz u Dubaiju, DOKfest u Minhenu, Alarma Punk Jazz u Sofiji, Midem Off – Kan, Vićenca Jazz Fest, Jazzy Colours Pariz, Azijska turneja 2012…)

Најпознатији џез вебсајт „All About Jazz“ их је више пута изабрао за своје рубрике: Video of the day & Mp3 of the day

Дискографија:
„Horizon“, 2010 -11. Ninety and Nine Records / Constantinus
„Drifters“, 2013. Neuklang Records

ЕYОТ је победник MIDEM OFF 2012 такмичења

Важнији наступи:

2009 Umbria Jazz Balkanic Windows
2009 Nishvill Jazz Festival
2010 World of Jazz / Dubai Jazz Festival / UAE
2010 Jazz & Blues Festival Petrovac
2010 Nisomnia Rock Festival
2010 Jazz Festival Novi Sad
2010 Jazziré Festival Subotica
2010 Jazz & Blues Festival „Geza Balaž-Gari“
2011 DOKfest Munich / Germany
2011 Sounds of Summer
2011 Belgrade of light festival
2011 Alarma Punk Jazz Fest / Sofia / Bulgaria
2011 Serbia in Thessaloniki / Greece
2012 MIDEM OFF / Cannes / France
2012 Concert in Serbian Cultural Center / Paris / France
2012 Vicenza Jazz Fest
2012 Vrsac Jazz Fest
2012 Bansko Jazz Fest Bulgaria
2012 Nishville Jazz Fest
2012 Hong Kong International Jazz Fest
2012 OCT – Loft Jazz Fest / Shenzhen
2012 Jarasum Jazz Fest / South Korea
2012 JZ Music Fest Shanghai
2012 Beishan Jazz Fest
2012 Changsha Jazz Fest
2012 Jazzy Colours Fest Paris

Линкови:
www.eyotmusic.net
http://www.facebook.com/pages/EYOT/129662590377498

Остави коментар

comment
Ваша имејл адреса неће бити јасно објављена. Поља која су обавезна обележена су са *
account_circle
email
language